unesco-cities.jpg
sliderpng.png
UNESCO Sites
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Stunning Beauty
old-churches.jpg
sliderpng.png
Old Churches
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Paradise Beaches
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Peaceful Nature
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Challenging Experience

You are here

Dibër

edisabecolli's picture

Harta turistike e Matit

English
edisabecolli's picture

Urat e gurta në Mat

Kryesisht urat e gurta shtrihen në zonën e Krye-Mates, në fshatrat Gur i Bardhë, Klos, Dars, Bërshi, Patin dhe Gurrë e Vogël. Shtrirja e tyre ndjek gjurmët e rrugëve të karvaneve ose “Udhës së Madhe”, siç quheshin nga populli këto rrugë. Sot ruhen në këmbë dhe funksionojnë nëntë ura, kurse
English
edisabecolli's picture

Kullat e Matit

Kulla trashëgoi tiparet e kalave ilire dhe arbërore, që ndërtoheshin në vende të larta strategjike. Diktuar dhe nga rreziku i kohës ajo u shpërnda në hapësirë duke u ndërtuar mbi kodra, ku vështronte terrenin, që në rast rreziku, jo vetëm mbronte familjen, pronën, por edhe fisin, katundin e krahinën dhe kur i kanosej
English
edisabecolli's picture

Bashkia Burrel Agjencia Kombëtare e Promovimit të Vlerave

Burreli me histori interesante
Qyteti i Burrelit, është ngritur mbi fshatin me të njëjtin emër dhe shtrihet në një taracë lumore, që ka pamjen e një pllaje me fushëpamje nga të gjitha anët, të zonave dhe fshtrave të krahinës së Matit. Emrin Burrel për herë të parë e ndeshim në shek. XV, në trajtën Bujril dhe në një variant tjetër Burril. Përmes tij kalonte rruga e lashtë “Dyrrah-Zgërdhesh(qytet në afërsi të Mamurrasit dhe Krujës)-Qafë Shtamë-Stelush(Varosh)” dhe vazhdonte për në Kosovë dhe Dibër.
English
admin's picture

Weather Diber

English
admin's picture

Video Dibra

English
admin's picture

Harta Dibres


English
admin's picture

About Dibra

History 

English
admin's picture

Dibra

English
admin's picture

Zef Tinaj

The guesthouse offers a wide variety of services for tourists such as: traditional food of the area. All foods are bio and cooked by ourselves.Among the most recreational activities are: horse-riding, walking through the forest etc.

English

Pages

Subscribe to RSS - Dibër

Albania Map

Trip Planner

Accommodation

Publications

Newsletter