unesco-cities.jpg
sliderpng.png
UNESCO Sites
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Stunning Beauty
old-churches.jpg
sliderpng.png
Old Churches
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Paradise Beaches
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Peaceful Nature
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Challenging Experience

Museum

The Ethnographic Museum of Kruja The Ethnographic Museum of Kruja is one of the most visited museums in the country. It is housed inside the walls of Kruja Castle and is known as one of the most organized museums of Albania. It opened in 1989 in...
Muzeumi Historik i Matit Muzeu u ndërtua ne vitin 1983. Së fundmi ka bërë pjesë të tij 38 objekte me vlerë rreth 3.5 milion lekë të vjetra. Të gjitha objektet që tashmë janë zyrtarisht pjesë e këtij muzeu prej kohësh janë ekspozuar në...
Muzeu Oriental “Bratko” Muzeu i Artit Oriental “Bratko” u çel në qershor të vitit 2003 duke përmbushur ëndrrën e Dhimitër Borjes (1903-1990), artist, fotograf dhe koleksionist artit aziatik dhe antikuareve. Borja ka lindur në Korçë,...
Muzeu Historik dhe Fototeka Marubi Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit XIX. Ateljeja e parë u ngrit më 1858, nga Pjetër Marubi, në Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë. Pjetër Marubi(1834-...
Historic Museum and the Marubi Atelier of Photography The art of photography in Albania begins about the middle of the 19-th century, with a first studio opened in 1858 by Pjeter Marubi in Shkodra-at that time one of the most important cities of Albania. Pjeter Marubi...
The Ethnographic Museum of Berat The Ethnographic Museum of Berat is inside a traditional house, which dates back to the end of 18th century CE. The house of the Xhokaxhi family is composed of two floors, using stone as the construction material...
National Museum of Medieval Art National Museum of Medieval Art is a museum in Korçë, Albania. It was established on April 24, 1980. The museum has over 7,000 art and cultural items, mainly icons and less stone, wooden, metal and textile works...
Archaeological Museum Housed in two charming and well-preserved Ottoman-era buildings around a cobblestone courtyard that are worth to visit, the town's archaeology museum holds 1,200 Hellenic, Roman and Post-Byzantine objects from...
Museum of Independence National Museum of Independence in Vlora constitutes a complex with authentic values for local and foreign visitors. There are seven wards and two halls in which are preserved and exhibited very valuable items...

Pages

Albania Map

Trip Planner

Accommodation

Publications

Newsletter