unesco-cities.jpg
sliderpng.png
UNESCO Sites
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Stunning Beauty
old-churches.jpg
sliderpng.png
Old Churches
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Paradise Beaches
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Peaceful Nature
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Challenging Experience

Religious Monuments

Kisha e Ungjëllizimit Kisha e Ungjillizimit ndodhet në fshatin Kozarë në rrethin e Kuçovës. Është një një kishë e tipit bazilikal. Monumneti përbehet nga tri navata, qëndrorja ka një gjerësi prej 4.4 m dhe një gjatësi prej 15.9 m. Dy...
Church of St. Mary of Vllaherna St. Mary of Blachernae Church (Albanian: Kisha e Shën Mëri Vllahernës) is a church inside Berat Castle, in Berat, Albania, named after the famous Church of St. Mary of Blachernae, near the Palace of Blachernae in...
Bektashi World Headquarters The Bektashi Way is a mystical path whose goal is to perfect man’s soul. It is the path which guides the believer and brings him to his ultimate goal: closeness to God. As a doctrine originating from Islamic...
Kisha e Shën Spiridhonit Kisha e Shën Spiridhonit  sipa të dhënave të studiuesve daton në vitin 1778. Kisha e Shën Spiridhonit në Vuno bën pjesë në nëngrupin e bazilikave me tavan të rrafshë, dhe ka përmasa të brendshme 19.80 x 11.40 m....
Kisha e Shën Marisë Vllahernës Kisha e Shën Mëri Vllahernës është një nga kishat më të vjetra të ndërtuara në qytetin e Beratit. Kisha ka një oborr ku mendohet të ketë ekzistuar një manastir i hershëm i shek. V dhe VI.Ajo është e tipit kryq i...
Xhamia e Iliaz Bej Mirahorit Kjo xhami është monumenti më i vjetër i qytetit i vitit 1484 dhe mbart vlera historike, kulturore e fetare e arkitektonike. Gjendet në jugperëndim të bulevardit “Fan Noli” dhe atij “Kiço Greço”. Xhamia e Mirahorit...
The Church of Saint Nicolas in Shelcan The Church of Saint Nicolas in Shelcan (Kisha e Shën Nikollës) is located in the village of Shelcan in the district of Shpati, southeast of Elbasan. Inside the church there are valuable frescoes painted by Onufri...
Church of the Annunciation Situated on the eastern side of the castle, the Church of Evangelistria is diferent from most of its contemporary churches, and is distinguished for its larger proportions and for a more careful elaboration of its...

Pages

Albania Map

Trip Planner

Accommodation

Publications

Newsletter