unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Blerjet

Sistemi monetar

Monedha shqiptare quhet lek dhe gjendet në prerjet 5000, 1000, 200, 100 dhe në qindarka 100, 50, 20, 10 e 5 lekë. Këmbimi valutor në monedhë të huaj publikohet çdo ditë. Makineritë elektronike për të kryer veprime të ndryshme gjenden në qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë. Bankat, pjesa më e madhe e hoteleve dhe disa restorante pranojnë përdorimin e kartave të kreditit, si dhe çeqeve. Praktikohen me shumë pagesat kesh. Kartat e kreditit më të njohura janë: Amerikan Exspress, Dinner Club, Visa, Maestro Card.

Kushtoj vëmendje në qoftë se nuk doni të jeni të hutuar me vlerat që janë duke u përdorur, të vjetra apo të reja. Qytetarët shqiptarë janë mësuar me këtë sistem, por si një turist ju duhet të kontrolloni shifrat që shikoni në kartëmonedhë dhe sigurohuni që të pyesni për të blerë me lekë të reja. Ju gjithashtu mund të blini me euro apo dollarë. Ka raste kur tregtarët të ndryshme mund të pranojë monedhave të tjera.

 

Qendra tregtare dhe tregjet

 

Qendra tregtare City Park

City Park është qendra më e madhe tregtare në Ballkan. Në rreth 180 dyqane do të gjeni markat më të mira në veshje, pajisje, parfume dhe gjithçka në lidhje me gatim dhe në shtëpi. I vendosur në zemër të Shqipërisë, në autostradën Tiranë-Durrës është  i konceptuar si një vend çlodhjeje dhe argëtimi.

QTU (Qendra Tregtare Univers)

Së bashku me një gamë të gjerë dyqanesh, baresh dhe të një supermarketi , qëllimi i tyre është që të lënë vizitorët të kënaqur në çdo rast. Me numrin më të madh të dyqaneve se në çdo qëndër tjetër, në QTU e gjithë familja mund të zgjedhë dhe të blejë atë që dëshiron me çmimet më të mira, të argëtohet në ambjentet e këndshme dhe të shijojë një fundjavë fantastike me moment të veçanta çdo herë në QTU.

TEG ( Tirana East Gate)

Qendra tregtare më e re në Shqipëri, e hapur në vitin 2011, ofron mbi 150 dyqane dhe hapësira shërbimesh, si dhe një gamë të gjerë të mundësive për argëtim. E ndodhur 4 km nga qendra e Tiranës, TEG është kthyer në një destinacion të rëndësishëm të blerjeve të qytetarëve të Tiranës. Me ndërtimin e unazës së re që lidh zonën me qendrën e Tiranës, ajo do të bëjë kohën e udhëtimit për më pak se 10 minuta nga qendra e qytetit, ndërkohë që ndërtimi i tunelit Tiranë-Elbasan e bën qendrën shumë të aksesueshme edhe nga banorët e Elbasanit. Në këtë mënyrë TEG kthehet në një qendër tregtare që i shërben të dyja qyteteve.

Me konceptin novator, TEG mundëson një eksperiencë të re për blerje dhe argëtim për të gjithë. Pikat e forta të qendrës janë shumëllojshmëria e markave dhe produkteve, hapësira e gjerë për shitje, prezantimi i markave ekskluzive, hapësirat për argëtim, restorant-kafetë e adhurueshme dhe komoditeti maksimal për klientët.

ETC (European Trade Center)

Qendra Tregtare Galeria ka hapur dyert e saj për herë të parë për klientët më 16 Prill 2006. Që nga kjo datë, kjo qendër vazhdon ti shërbej klientëve të saj duke qënë pika e referimit për shoppingun në qytetin e Tiranës.Në zemër të qytetit, me më shume se 70 dyqane, ju mund të gjeni markat më të njohura të modës, aksesor të ndryshëm për ju dhe shtëpitë tuaja, banka, bare, agjensi udhëtimi etj. Qendra Tregtare Galeria, brenda European Trade Center, ndërthur kërkesat dhe dëshirat Tuaja, për t’ju bërë të ndiheni...në qendër të vëmendjes !

Twin Tower

Një kompleks i vogël në  Bulevardin Kryesor ofron  kryesisht Cafe dhe service outlets.

Rr. "MyslymShyri"

Rrugë e famshme për pazar në Tiranë, rreshtuar me dyqane dhe butikë në të dy anët.

Tregu i Madh i Çamëve

Ndodhet  pothuajse në qendër të Tiranës. Afër zyrave të  Postës Qendrore në Tiranë. Vendi më i mirë për të blerë rroba gjuetie, sende personale apo dekoratave dhe enë kuzhine për shtëpi.

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike