unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Berat

edisabecolli's picture

Berati Tours Albania

Albanian
edisabecolli's picture

Xhamia e Plumbit

Xhamia e Plumbit (Izgurliut) u ndërtua në vitet 30 të shekullit XVI, koha e sundimit të sulltanit Sulejman Konunorit (1520-1566), periudhë kur qyteti i 

Albanian
edisabecolli's picture

Xhamia e Kuqe

Xhamia e Kuqe është një nga xhamitë më të vjetra që ruhet në qytetin

Albanian
edisabecolli's picture

Dimal

Në vitin 219 para Krishtit, Demetër Fari mbreti i Ardianëve, që më parë kishte qenë komandant i ushtrisë së Mbretëreshës Teuta, kisht

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Etnografik në Berat

Albanian
edisabecolli's picture

Kalaja e Beratit

Kështjella ose kalaja, siç quhet nga beratasit është ndërtuar mbi kodrën shkëmbore në formë trekëndëshi, me perimetër të mureve 1440 m, me 24 kulla e me dy porta. Me themelet e saj ilire, e rindërtuar disa herë në shekujt VI, XIII, XV dhe XIX ajo është sot jo vetëm një nga kështjellat më të mëdha të banuara, por edhe një arkiv i gurtë që ofron varietete stilesh dhe kontributesh të epokave të ndryshme : ilire, romako-bizantine, shqiptare e turke.

Albanian
edisabecolli's picture

Kisha e Ungjëllizimit

Kisha e Ungjillizimit ndodhet në fshatin Kozarë në rrethin e Kuçovës. Është një një kishë e tipit bazilikal. Monumneti përbehet nga tri navata, qëndrorja ka një gjerësi prej 4.4 m dhe një gjatësi prej 15.9 m. Dy navatat anësore kanë një gjerësi prej 2.1 m dhe gjatësi të njëjtë sa navata qëndrore. Navatat ndahen midis tyre nga dy kolonada me kollona katrore. Absida ndodhet në Lindje dhe ka formë gjysëm rrethore, nga ana e jashtëme ajo ka tri kontrafortë guri.

Albanian
edisabecolli's picture

Kisha e Shën Marisë Vllahernës

Kisha e Shën Mëri Vllahernës është një nga kishat më të vjetra të ndërtuara në qytetin e Beratit. Kisha ka një oborr ku mendohet të ketë ekzistuar një manastir i hershëm i shek. V dhe VI.

Albanian
edisabecolli's picture

Kisha e Shën Mitrit

Kisha është rindërtuar mbi mbetjet e një faltoreje më të vjetër, në kapërcyellin e shekullit XVI-XVII. Sipas një mbiskhkrimi kisha është pikturuar në vitin 1607. Një hajat i ndërtuar më vonë e rrethon kishën nga tre anë. Ajo përbëhet nga naosi dhe nga kthina e altarit e cila ka bemën me absidën gjysëm rrethore dhe dy nike të vogla anash saj që shërbejnë për protezis dhe diakonikon.

Albanian
edisabecolli's picture

Kisha e Shën Spiridhonit

Kisha e Shën Spiridhonit  sipa të dhënave të studiuesve daton në vitin 1778. Kisha e Shën Spiridhonit në Vuno bën pjesë në nëngrupin e bazilikave me tavan të rrafshë, dhe ka përmasa të brendshme 19.80 x 11.40 m. Ajo përbëhet nga salla qendrore dhe hajati që ndodhet në pjesën perëndimore.Ajo ndahet me dy arkada mbi kolona guri, me tre nefe gjatësore.

Albanian

Pages

Subscribe to RSS - Berat

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike