unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Tirana

edisabecolli's picture

Qyteti antik i Persqopit

Ndodhet në jug të Tiranës pranë kalasë së Petrelës, e ndërtuar mbi malin e Vilës, që dominon rrugën që shkon nga fusha e Tiranës për në Qafën e Kërrabës, ku ruhen vetëm trakte të shkëputura të murit rrethues, prej të cilëve paraqet interes të veçantë një bastion në anën jugore të shpatit të kodrës.

Albanian
edisabecolli's picture

Kalaja e Petrelës

Ndodhet në rrugën nacionale Tiranë – Elbsasan, 18 km larg nga kryeqyteti. Ajo është një prej pikave kryesore turistike pranë Tiranës . Kalaja ngrihet mbi një kodër shkëmbore sipër fshatit me të njëjtin emër. Ajo ka trajtë trekëndore me dy kulla vrojuese.

Albanian
edisabecolli's picture

Ura e Tabakëve

Është një urë e vogël prej guri që ndodhet në Bulevardin “ Zhanë d’Ark ”.Ura ka një lartesi prej 7,5 metrash. Është e njohur ndryshe edhe si Ura e Shën Gjergjit. Ajo është një monument kulture i restauruar, ndërtimi i së cilës i përket gjysmës së parë të shekullit XIX.
Albanian
edisabecolli's picture

Tyrbja e Kapllan Pashës

Feudalët e mëdhenj e bënë zakon të ndërtonin tyrbe ndër të cilat sot qëndron në këmbë është ajo (varri monumental) i Kapllan Pashë Toptanit vdekur në 1819. Dikur ajo qëndronte përballë tyrbes së Sulejman Pashë Bargjinit dhe Xhamisë së Vjetër, sot përballë monumentit të luftëtarit të panjohur.

Albanian
edisabecolli's picture

Kalaja e Prezës

Ndodhet sipër fshatit me të njëjtin emër, në kreshtën e kodrës. Kjo është një kështjellë e vogël, e cila ka nisur të ndërtohet në shek e XIV dhe ka përfunduar në fillim të shek e XV nga ana familjes feudale të zonës, Topiajve. Kalaja është shpallur “ monument kulture”. Në qoshet e saj kalaja ka katër kulla rrethore. Kulla e sahatit ështëe ngritur rreth viteve 1800 – 1850.

Albanian
edisabecolli's picture

Biza

Albanian
edisabecolli's picture

Kryegjyshata Botërore Bektashiane

Bektashizmi është një degë e fesë islame e cila merret me përsosmërinë shpirtërore të njeriut. Është njëra ndër rrugët e formuara shumë kohë pas përfundimit të shpalljes në tërësi e fesë Islame dhe që predikon se e udhëheq pasuesin e kësaj rruge ("besimtarin mysliman") dhe e shpie në objektivin e dëshiruar, në afrimin me Zotin.

Albanian
edisabecolli's picture

Xhamia e Ethem Beut

Ndodhet në qëndër të Tiranës. Ajo ka nisur të ndërtohet në vitin 1798 dhe përfundoi së ndërtuari në vitin 1821. Ajo është një prej rasteve të traditës shqiptare në arkitekturen e xhamive. Bien në sy gdhëndiet e pikturuara.

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Historik Kombëtar

Albanian
edisabecolli's picture

Kulla e Sahatit e Tiranës

Është ndërtuar në vitin 1822 . Ka 90 shkallë në formë spiraleje . Është  35 metra e lartë dhe deri në vitin 1970 ka qënë ndërtesa më e lartë e kryeqytetit. Fillimisht kishte një kambanë të sjellë nga Venecia e cila binte për cdo orë. Kupola e vendosur në majë i jep asaj një arkitekturë të tipit alla San Marko. Në viti 1928 Bashkia e Tiranës  bleu një orë nga Gjermania.

Albanian

Pages

Subscribe to RSS - Tirana

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike