unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Kështjella e Grezhdanit

edisabecolli's picture

Kështjella e Grezhdanit ndodhet 11 km në Jug-lindje të qytetit të Peshkopisë, jo larg fshatit të Maqellarës. Kalaja i takon Shek. të IV, gjatë periudhës së vonë romake. Gjatë Mesjetës, ajo supozohet të ketë qenë Kalaja e Stefigradit, e cila ke qenë nën kontrollin e Heroit Kombëtar Shqiptar, Skënderbeut. Ajo ndodhej në një pikë strategjike,  duke e lidhur rajonin e Dibrës me Kosovën dhe Maqedoninë.  Ajo u shpall një monument historik në vitin 1963 dhe mbulon një sipërfaqe prej 34 hektarësh.  

Qarku: 
Rrethi: 
Qyteti: 
Kategoria: 
Place Type: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike