unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Kisha e Shën Mitrit

edisabecolli's picture

Kisha është rindërtuar mbi mbetjet e një faltoreje më të vjetër, në kapërcyellin e shekullit XVI-XVII. Sipas një mbiskhkrimi kisha është pikturuar në vitin 1607. Një hajat i ndërtuar më vonë e rrethon kishën nga tre anë. Ajo përbëhet nga naosi dhe nga kthina e altarit e cila ka bemën me absidën gjysëm rrethore dhe dy nike të vogla anash saj që shërbejnë për protezis dhe diakonikon. Dyshemeja është shtruar me pllaka të çrregullta prej guri gëlqeror dhe shtufi. Të gjitha muret janë ndërtuar me gurë gëlqeror të lidhur me llaç balte. Në këtë kohë objekti ka pësuar mjaft meremetime, të cilat vërehen nëpër mure.

Qarku: 
Rrethi: 
Qyteti: 
Kategoria: 
Place Type: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike