unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Kulla e Mic Sokolit

edisabecolli's picture

Kullat e Mic Sokolit dhe Sali Manit janë dy kulla tradicionale që ndodhen në fshatin e Bujanit, disa kilometra në Jug të bajram Currit. Fshati i Bujanit përmendet si një vendbanim që prej shekullit të 14-të. Mic Sokoli, i lindur në Bujan, qe një luftëtar i njohur i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit. Ai vdiq në betejë duke luftuar kundër forcave osmane në vitin 1881. Kulla e Sali Manit është vendi ku u mbajt Konferenca e Bujanit gjatë Luftës së Dytë Botërore. 

Qarku: 
Rrethi: 
Qyteti: 
Kategoria: 
Place Type: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike