unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Kulla e Sahatit e Tiranës

edisabecolli's picture

Është ndërtuar në vitin 1822 . Ka 90 shkallë në formë spiraleje . Është  35 metra e lartë dhe deri në vitin 1970 ka qënë ndërtesa më e lartë e kryeqytetit. Fillimisht kishte një kambanë të sjellë nga Venecia e cila binte për cdo orë. Kupola e vendosur në majë i jep asaj një arkitekturë të tipit alla San Marko. Në viti 1928 Bashkia e Tiranës  bleu një orë nga Gjermania. Kjo orë u shkatërrua gjatë luftës së Dytë Botërore dhe u zëvendësua në vitin  1946 me orën e sjellë nga kisha e Shkodrës , e cila  kishte shifra romake. Ora e sotme është vendosur në vitin 1970. Kulla e Sahatit është e hapur për turistët që prej vitit 1996. Ajo është gjithashtu simbol i emblemës së bashkisë së Tiranës. 

Qarku: 
Rrethi: 
Qyteti: 
Kategoria: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike