unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Shtypshkronja e Voskopojës

edisabecolli's picture
Monday, June 30, 2014 - 11:15
Voskopoja që u ndërtua nga një princ i Muzakajve, Petro Muzaka në vitin 1338, vetëm në shek XVII-XVIII u bë një qytet i rnadh me rreth 20.000 banorë që zhvillonte marrëdhënie tregëtare me Venedikun, Vjenën etje. Rreth viteve 1632 u themelua Akademia dhe Shtypshkronja,  u ndërtua  Manastiri i Shën Mërisë (17 12), Shën Kollit (1722) të pikturuara nga David Selenica. Vendi i mendimtarit  Theodor Kavalioti, mësues e Drejtor i Akademisë.
Në 1714 Grigor Deda, solli një shtypshkronjë nga Venediku. Paisjet ishin, makina e shtypit, thika për prerjen e letrave, presat për lidhjen e librave dhe shkronjat e plumbit. Kështu filloi "Shtypshkronja Shën LIukaj" që kishte emblemë Kaun që shtypej në kopertinat e librave.
 
Qarku: 
Rrethi: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike