unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Statistika të turizmit

edisabecolli's picture
Friday, July 11, 2014 - 22:45
Hyrjet e shtetasve të huaj në Shqipëri në tremujorin e parë 2014 janë rritur 26,6 % krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ndërsa daljet e shtetasve shqiptarë për të njëjtën periudhë janë rritur 11,2 %.
Numri i vizitorëve të huaj që kanë hyrë për pushime dhe vizita ditore në këtë tremujor rezulton 54.329, ndërsa në të njëjtin tremujor të një viti më parë ky numër është 31.020 vizitorë. Në tremujorin e parë 2014, hyrjet e vizitorëve të huaj sipas mënyrës së udhëtimit në rrugë tokësore zënë peshën më të madhe me 84,7 %, ndërsa hyrjet në rrugë ajrore dhe detare zënë respektivisht 12,1 dhe 3,2 %.
Vizitorët e huaj që hyjnë në Shqipëri për qëllime personale në tremujorin e parë 2014 përbëjnë 98,2 %. Këtu përfshihen vizitat për pushime, vizita te të afërm dhe miq, vizita shëndetësore, fetare etj. Krahasuar me të
njëjtën periudhë të 2013, numri i vizitorëve për qëllime personale është rritur 26,9 për %. Vizitorët për qëllime biznesi përbëjnë 1,8 %.
Kategoria: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike