unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

TUMA E KAMENICËS

edisabecolli's picture
Tuma e Kamenicës është një nga monumentet më përfaqësues të prehistorisë shqiptare dhe më gjerë. Ai është monumenti më i madh në llojin e vet zbuluar dhe studiuar deri tani në vendin tone dhe mbart mbi vete një histori të gjatë rreth shtatë shekujsh.
 
Duke vizituar Tumën e Kamenicës ju keni mundësinë të përjetoni eksperiencën jo të zakonshme të takimit me botën e gjerë dhe misterioze të vdekjes së një komuniteti prehistorik që ka jetuar në periudhën midis shekujve 13-6 p.e.s. Por, më shumë se vdekjen, informacioni që komunikohet në panelet e muzeut të kësaj qendre hedh dritë mbi jetën, dinamizmin e marrdhënieve shoqërore, përparimin teknologjik, kontaktet kulturore të këtij komuniteti prehistoric.
 
Janë konservuar dhe prezantuar për ju disa struktura unikale me karakter funeral në prehistorinë e Shqipërisë dhe të rajonit më gjerë
Qarku: 
Rrethi: 
Qyteti: 
Kategoria: 
Place Type: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike