unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Vizita e Papa Franceskut në Tiranë

edisabecolli's picture
Tuesday, August 19, 2014 - 11:45

Në 21 shtator të këtij viti, Papa Françesku do të vizitojë vendin tonë. Ai u shpreh “se është i lumtur të pranojë ftesën e peshkopëve dhe të autoriteteve shqiptare “

Me këtë rast sheshi  “Nënë Tereza” në Tiranë do t’i nënshtrohet një restaurimi. Vizita e Papa Françeskut në vendin tonë është e dyta, pas vizitës së papa Gjon Palit të II në 25 prillin e vitit 1993. Kjo vizitë, e cila është e para, që papa Francesku do të zhvillojë në Europë ka një rëndësi  politike dhe është një dëshmi e miqësisë midis papeve të Romes dhe kombit shqiptar që nga periudha e heroit tonë kombëtar Gjergj Kastiorit ( Skënderbeut ).

Gjatë vizitës së tij në Tiranë, Papa Francesku do të shoqërohet nga 70 gazetarë të huaj. Me këtë rast Agjencia Kombëtare e Turizmit do të përgatisë një paketë të veçantë me materiale promocionale për turizmin në Shqipëri, të cilat do të shpërndahen gjatë vizitës së tij.

Kategoria: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike