unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Berat

edisabecolli's picture

Berati Tours Albania

Albanian
edisabecolli's picture

Mali i Tommorrit

Tomori është një mal në lindje të qytetit të Beratit në Shqipëri. Tomori është mali më impozant në Shqipërinë e Jugut.

Albanian
edisabecolli's picture

Kanionet e Osumit

Skrapari mund të quhet edhe rrethi i kanioneve madhështore. Në të gjenden dy kanione të mëdha, të dy monumente natyre, midis tyre kanioni i Osumit, më i madhi në të gjithë Shqipërinë, që me të drejtë është quajtur “Koloradoja e Shqipërisë”.

Albanian
edisabecolli's picture

Xhamia e Plumbit

Xhamia e Plumbit (Izgurliut) u ndërtua në vitet 30 të shekullit XVI, koha e sundimit të sulltanit Sulejman Konunorit (1520-1566), periudhë kur qyteti i 

Albanian
edisabecolli's picture

Xhamia e Kuqe

Xhamia e Kuqe është një nga xhamitë më të vjetra që ruhet në qytetin

Albanian
edisabecolli's picture

Dimal

Në vitin 219 para Krishtit, Demetër Fari mbreti i Ardianëve, që më parë kishte qenë komandant i ushtrisë së Mbretëreshës Teuta, kisht

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Etnografik në Berat

Albanian
edisabecolli's picture

Kalaja e Beratit

Kështjella ose kalaja, siç quhet nga beratasit është ndërtuar mbi kodrën shkëmbore në formë trekëndëshi, me perimetër të mureve 1440 m, me 24 kulla e me dy porta. Me themelet e saj ilire, e rindërtuar disa herë në shekujt VI, XIII, XV dhe XIX ajo është sot jo vetëm një nga kështjellat më të mëdha të banuara, por edhe një arkiv i gurtë që ofron varietete stilesh dhe kontributesh të epokave të ndryshme : ilire, romako-bizantine, shqiptare e turke.

Albanian
edisabecolli's picture

Rreth Beratit

Qyteti 2,413 vjeçarë, krenaria e arkitekturës shqiptare e cila është nën mbrojtjen e UNESCO-s, ndodhet 120 km nga Tirana. Ky qytet formon një kombinim të mrekullueshëm të kulturave lindore dhe perëndimore, kostumeve, traditave dhe përshtypjeve. Berati është një thesar trove-I  historisë e kulturës shqiptare, si dhe një dëshmi  për traditën e harmonisë fetare të vendit.

Albanian
edisabecolli's picture

Kisha e Ungjëllizimit

Kisha e Ungjillizimit ndodhet në fshatin Kozarë në rrethin e Kuçovës. Është një një kishë e tipit bazilikal. Monumneti përbehet nga tri navata, qëndrorja ka një gjerësi prej 4.4 m dhe një gjatësi prej 15.9 m. Dy navatat anësore kanë një gjerësi prej 2.1 m dhe gjatësi të njëjtë sa navata qëndrore. Navatat ndahen midis tyre nga dy kolonada me kollona katrore. Absida ndodhet në Lindje dhe ka formë gjysëm rrethore, nga ana e jashtëme ajo ka tri kontrafortë guri.

Albanian

Pages

Subscribe to RSS - Berat

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike