unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Durrës

edisabecolli's picture

Adria Ferries

Albanian
edisabecolli's picture

Dea Lines

Albanian
edisabecolli's picture

Plazhi i Spillesë

Një hapësirë e pamasë ujore, që të magjeps me kaltërsinë e vet, shtrihet sapo kalon zonën kodrinore dhe brezin e gjelbërt të pishave shumëvjeçare, që janë kthyer në një mburojë natyrore për plazhin ende të virgjër të Spillesë, në rrethin e Kavajës. Larg ndotjes akustike dhe vizive, plazhi i Spillesë duket se është vendi më i volitshëm për pushime të qeta dhe me çmime të arsyeshme. Në këtë zonë mund të vizitosh edhe plazhe të tjerë të veçantë, si ai i Gjeneralit, plazhin e pafrekuentuar të Farsilukës, atë të Carinës dhe Bardhorit, pa harruar kalanë e Bashtovës.

Albanian
edisabecolli's picture

Gjiri i Lalzit

Gjiri i Lalzit, plazh i qetë pranë dy qyteteve të zhurmshëm. Pastërtia dhe shërbimi cilësor janë pikat më të forta të plazhit me rërë të paprekur dhe diell të fortë. Pak kilometra nga Tirana dhe Durrësi, gjiri i Lalz

Albanian
edisabecolli's picture

Pazari i Vjetër i Krujës

Sipas dokumenteve, ky pazar është ndërtuar rreth 400 vjet më parë dhe në të kishte 150 dyqane, që nisnin nga hyrja e kalasë së sotme e deri te Hani i Picorrit, aty ku është vendosur Bashkia e sotme e qytetit të Krujës.

Albanian
edisabecolli's picture

Mozaiku dhe Bazilika e Arapajt

Bazilika e Arapajt është një bazilike paleokristiane e shek. VI, një nga më të mëdhat e vendit, e zbuluar në një kodër të fshatit Arapaj. Gërmimet e bëra në vitin 1983 dëshmojnë se ka qënë një ndërtim monumental me përmasa 60x28 m. Ka shumë mundësi që bazilika të jetë kisha e Shën Mehillit, e përmendur nga Ana Komnena në luftën bizantine kundër normanëve nëshek XI. Në betejen e zhvilluar më 1081, rreth Durrësit, mbrojtësit u strehuan brenda në bazilikën e fortifikuar, së cilës iu vu zjarri nga normanët.

Albanian
edisabecolli's picture

Bukuroshja e Durrësit

Është mozaiku më i vjetër i zbuluar në Shqipëri deri më sot. Ka përmasat 5.1 X 3m dhe është realizuar me gurë zalli shumëngjyrësh. Në qendër është koka e zmadhuar e një gruaje, të cilën e rrethojnë bisqe me lule zambaku, lule këmbane e rozeta, që mbushin njëkohësisht gjithë sipërfaqen eliptike të mozaikut. Të gjitha janë vizatuar me gurë ngjyrash të ndryshme kurse sfondi është i zi.

Albanian
edisabecolli's picture

Amfiteatri i Durrësit

Amfiteatri i Durrësit, më i

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Arkeologjikë i Durrësit

Albanian
edisabecolli's picture

Rreth Durrësit

Albanian

Pages

Subscribe to RSS - Durrës

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike