unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Fier

admin's picture

Apollonia

Albanian
admin's picture

Parku Kombëtar “Pisha e Divjakës”

Ky park është pjesë e zonës së lagunës së Karavastasë, i cila ka sipërfaqe 4200 ha, duke qenë laguna më e madhe e bregdetit shqiptar. Laguna e Karavastasë është një eko – sistem shumë i rëndësishëm natyror, sidomos për folezimin e shpendëve të ndryshëm ujorë. Kjo është pika më perëndimore në Europë ku gjendet pelikani kaçurrel ( pelicanus crispus). Për këtë arsye që prej vitit 1994 kjo zonë ndodhet nën Konventen Ndërkombëtare të RAMSARIT. Parku është i mbuluar nga një bimësi e dendur, ku mbizotërojnë pishat e buta bregdetare.

Albanian
admin's picture

Laguna e Karavastas

Laguna e Karavastasë ka një sipërfaqe prej 4.330 hektarë duke përbërë në këtë mënyrë lagunën më të madhe të gjithë bregdetit shqiptar. Ajo përbën një prej 12 Parqeve Kombëtare që ka Shqipëria dhe për nga vlerat e bio diversitetit ka një rëndësi të veçantë. Laguna e Karavastasë është pika me perëndimore në Europë ku folezon peliakani kaçurrel (pelicanus crispus). Këtu gjendet 5 % e popullimit të tij botëror. Për këto vlera që prej vitit 1994 laguna e Karavastasë ndodhet nën ruajtjen ndërkombëtare të Konventës së Ramsarit.

Albanian
Subscribe to RSS - Fier

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike