unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Muzeume

Muzeu arkeologjik i Korçës U krijua në vitin 1985 dhe mori formë të gjerë pas vitit 1990. Për vlerat arkitektonike është shpallur monument kulture. Ky muze është ngritur në një godinë karakteristike të shek XIX. Në të janë ekspozuar...
Muzeu Etnografik në Berat Muzeu Etnografik në Berat u përurua në vitin 1979. Në të përfshihet kultura popullore etnografike e trevës së Beratit, si edhe ajo e Shqipërisë së Jugut. Muzeu është vendosur në një godinë dykatëshe trishekullore...
Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar Korçë Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar Korçë është çelur në vitin 1980. Eksponatet dhe fondet e pasura të tij përbëhen nga objekte historike, kulturore e artistike të periudhës mesjetare, që lidhen kryesisht me...
Muzeu Etnografik i Dibrës Ai ndodhet në Bulevardin “Elez Isufi” në Peshkopi. Objektet e këtij Muzeu nodhen në një ndërtesë tradicionale me arkitekturë tipike.  Atje ndodhen rreth 2.000 objekte të shfaqura për vizitorët. Sendet përfshijnë...
Muzeu Historik dhe Fototeka Marubi Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit XIX. Ateljeja e parë u ngrit më 1858, nga Pjetër Marubi, në Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë. Pjetër Marubi(1834-...
Kalaja e Peqinit Themelet e kalasë së Peqinit mendohet se i përkasin periudhës romake, në kohën e ndërtimit të rrugës “Egnatia” dhe më pas është rikonstruktuar edhe gjatë pushtimit turk. Muret e kalasë, që mban edhe emrin e...
Muzeu Historik Kombëtar Është objekti më rëndësishëm muzeal  në gjithë Shqipërinë. I përuruar neë vitin 1981 ai paraqet në stendat e tij gjithë historinë e përmbledhur të popullit shqiptar që prej periudhës së paleolitit të mesëm e deri...
Muzeumi Historik i Matit Muzeu u ndërtua ne vitin 1983. Së fundmi ka bërë pjesë të tij 38 objekte me vlerë rreth 3.5 milion lekë të vjetra. Të gjitha objektet që tashmë janë zyrtarisht pjesë e këtij muzeu prej kohësh janë ekspozuar në...
Muzeu Oriental “Bratko” Muzeu i Artit Oriental “Bratko” u çel në qershor të vitit 2003 duke përmbushur ëndrrën e Dhimitër Borjes (1903-1990), artist, fotograf dhe koleksionist artit aziatik dhe antikuareve. Borja ka lindur në Korçë,...

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike