unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Active Tourism

edisabecolli's picture

AKT merr pjesë në Konferencën “Mali i Zi, Shqipëria dhe Kosova - Mundësitë e zhvillimit të prodhimit të përbashkët turistik dhe promovimit’’

U zhvillua në Ulqin nga data 10-12 dhjetor 2014 Konferenca trilaterare “Mali i Zi, Shqipëria dhe Kosova - Mundësitë e zhvillimit të prodhimit të përbashkët turistik dhe promovimit’’. Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT) u përfaqësua në këtë konferencë nga Drejtoresha e Projekteve dhe Marrëdhënieve me Jashtë  Znj. Elena Bardhi.

Albanian
edisabecolli's picture

Ftesë për pjesëmarrje në Panairin Ndërkombëtar FITUR

Agjencia Kombëtare e Turizmit po përgatitet për prezantimin e Shqipërisë në Panairin Ndërkombëtar FITUR, i cili do të zhvillohet në Madrid të Spanjës në datat 28 janar – 01 shkurt 2015.

Albanian
edisabecolli's picture

Informim mbi kalendarin e panaireve ndërkombëtare

Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT) në vazhdim të angazhimeve të  saj në promovimin e Shqipërisë, informon mbi kalendarin e panaireve ndërkombëtare të cilët vendi ynë do të prezantohet gjatë vitit 2015.
Të gjithë subjektet private (agjenci turistike & tour operator) që janë të interesuar për pjesëmarrje në këto panaire janë të lutur të kontaktojnë nëpërmjet adresës sonë zyrtare për informacione të mëtejshme: info@akt.gov.al.

 

Kalendari i panaireve ndërkombëtare 2015

Albanian
edisabecolli's picture

Tanimë turizmi shqiptar bashkëpunon edhe me autoritetet lokale italiane

Gjatë vizitës në Itali që përkoi me kremtimin e festave kombëtare dhe inagurimin e ekspozitës fotografike “ Shqiperia nga qielli dhe thellësitë blu” në Roma Verso Expo, delegacioni shqiptar i përbërë nga Znj. Julinda Dhame Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare e Turizmit  (AKT), Z. Artan Lame Drejtori i Përgjithshëm i ALUIZNI-t, Giani Simone Konsulli i Nderit i Shqipërisë në Pistoja dhe këngëtarja Elhaida Dani, patën një takim zyrtar në Bashkinë e Firences. Autoritetet lokale të këtij qyteti u përfaqësuan me Znj.

Albanian
edisabecolli's picture

AKT promovon turizmin fetar

Në bunkerin anti bërthamor të Tiranës BUNK’ART,  Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT) mblodhi sëbashku  Komunitetet Fetare në një diskutim mbi historinë e besimit në Shqipëri,  tolerancën fetare që nuk është tjetërsuar prej shekujsh dhe promovimit të turizmit fetar.

Albanian
edisabecolli's picture

Shqipëria merr pjesë në Roma Verso Expo

Me rastin e Festës Kombëtare dhe 70-vjetorit të Clirimit të vendit, Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT) dhe Ambasada e Shqipërisë në Itali, dëshirojnë t’ju ftojnë në datën 28 Nëntor 2014, ora 18:30 në celjen e ekspozitës: SHQIPËRIA NGA QIELLI DHE THELLËSITË BLU.

Imazhe unike të mundësuara nga fotografët e mirënjohur shqiptar Ilir Pustina dhe Alket Islami.

Adresa: Sala Zanardelli (ingresso Ara Coeli) del Complesso del Vittoriano

Albanian
edisabecolli's picture

Promovim-zhvillimit të turizmit në zonat ndërkufitare

Në kuadër të promovim-zhvillimit të turizmit në zonat ndërkufitare, Bashkia e Janinës ka ftuar në datën 7-8 Nëntor 2014, Drejtoreshën e Përgjithshme të Agjencisë Kombëtare të Turizmit (AKT) Znj. Julinda DHAME për të marrë pjesë në një takim dhe diskutuar për mundësitë e bashkëpunimit mes palëve.

Albanian
edisabecolli's picture

Panairi Botëror i Turizmit i zhvilluar në Paris

Në Panairin Botëror të Turizmit të zhvilluar në Paris me datë 26-28 Shtator 2014, përherë të parë Shqipëria u paraqit përpara turistit francez me prezantimin e Pukës, me natyrëne specifikat e relievit malor-ujor, ushqimin e freskët, tradicional dhe natyral që Puka ka si rreth.

Puka u radhit përpara turistit francez në prezantimin e vendit të vet përkrah shteteve si Amerika, Brazili, Australia, Argjentina, Rusia, Kina, Maroku, Irani, e shumë vende të tjera me pontecial turistik të pakrahasueshëm në zhanerin e turizmit të aventurës.

Albanian
edisabecolli's picture

Konferenca e Ambasadorëve të Ballkanit Perëndimor

Konferenca e Ambasadorëve të Ballkanit Per♪7ndimor një iniciative e ambasadorit austriak në Berlin u mbajt në Shtutgart të Gjermanisë në datën 16 Tetor 2014. Këtë vit Shqipëria u përfaqësua nga Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT), delegacioni i së cilës kryhesohej nga Drejtoresha e Përgjithshme Znj.Julinda Dhame. Gjatë aktivitetit Znj.

Albanian
edisabecolli's picture

Promovimi i turizmit nuk ndalet

Klubi i famshëm londinez The Bishopsgate Ward Club (BWC), vazhdon që prej datës 30 Shtator turin e tij në Shqipëri dhe Kosovë deri në 5 Tetor 2014. I prezantuar prej vitesh si një klub social autoritativ, misioni i BWC kësaj here është të njohë nga afër Shqipërinë dhe Kosovën e të vazhdojë më tej me promovimin e vlerave të trashigimisë dhe turizmit. Pritja e 50 anëtarëve të këtij klubi u bë në ambientet e Hotel Tirana International ku një pjesë e stafit të Agjencisë Kombëtare të Turizmit ( AKT) u uroi mirëseardhjen e u prezantoi e u dhuroi atyre materiale promovuese.

Albanian

Pages

Subscribe to RSS - Active Tourism

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike