unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Parku Kombëtar i Dajtit

admin's picture
Ky park është në malin e Dajtit, 26 km në lindje të kryeqytetit, Tiranës. Parku i Dajtit ka një sipërfaqe prej 3300 ha dhe është një rast tipik i asaj ku bimësia është e vendosur me kate, duke filluar që nga shkurret me gjelbërim të përhershëm dhe duke vazhduar me dushqet dhe ahishtet. Parku i Dajtit ofron akomodim dhe është mjaft i frekuentuar sidomos nga qytetarët e Tiranës. Ai ofron kushte të mira për ecje, eskursione, etj. Prej tij ofrohet një pamje e bukur dhe e hapur drejt perëndimit. Ai quhet ndryshe “ballkoni natyral i Tiranës”. E veçanta e tij është se aty mund të shkohet edhe me teleferik “Dajti Express”, udhëtim i cili zgjat vetëm disa minuta dhe që përshkon pamje mjaft të bukura natyrore.
Qarku: 
Rrethi: 
Qyteti: 
Kategoria: 
Place Type: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike