unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Parku Kombëtar i Butrintit

admin's picture

Parku Kombëtar i Butrintit përfshin një zonë prej 2500 ha. Klima shumë e favorshme subtropikale e këtij parku e bën atë mjaft të frekuentuar për shumë muaj nga shumë turistë shqiptarë dhe të huaj. Fauna dhe Flora e kësaj zone janë shumë të larmishme. Mund të përmendim midhjen që kultivohet në liqenin e Butrintit, e cila shquhet për vlerat e saj ushqyese dhe shijen. Transparenca e lartë e ujit të detit në këtë zonë është mjaft atraktive për amatorët e nënujit. Qyteti antik i Butrintit është “kryeqyteti” i këtij parku. Ai është i mbrojtur nga UNESCO dhe është i pëlqyer nga vizitorë nga gjithë bota. Në amfiteatrin e Butrintit zhvillohen shpesh aktivitete kulturore artistike kombëtare dhe ndërkombëtare si: festivali i teatrit, koncerte, spektakle të ndryshme, etj. Parku Kombëtar i Burtinit shquhet për dafinat dhe drurë të tjerë të lartë. Ai ndodhet nën Konventën Ndërkombëtare të RAMSARIT.

Qarku: 
Rrethi: 
Qyteti: 
Kategoria: 
Place Type: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike