unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Parku Kombëtar i Tomorrit

admin's picture

Parku Kombëtar i Tomorrit shtrihet në malin e Tomorrit në jug të qytetit muze të Beratit. Hapësira e parkut kombëtar është 4 000 ha. Të katër stinët janë shumë të bukura në këtë park, por veçanërisht dimri me dëborë. Në lartësinë 1 200 m mbi nivelin e detit gjendet Tyrbja e Abaz Aliut, që konsiderohet një vend i shenjtë dhe i adhuruar. Çdo fund gushti në këtë vend organizohet një ritual dhe festë madhështore si nga besimtarët e sektit bektashi, ashtu edhe shumë njerëz të besimeve të ndryshme. Aktivitet tjetër i cili organizohen aty është ngjitja malore .

Qarku: 
Rrethi: 
Qyteti: 
Kategoria: 
Place Type: 

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike