unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Museums

edisabecolli's picture

Kalaja e Peqinit

Themelet e kalasë së Peqinit mendohet se i përkasin periudhës romake, në kohën e ndërtimit të rrugës “Egnatia” dhe më pas është rikonstruktuar edhe gjatë pushtimit turk. Muret e kalasë, që mban edhe emrin e vendbanimit ilir të Klaudianës kanë patur një lartësi prej rreth 12 metrash. Kalaja e “Klaudianës” është zgjeruar në shekullin e XIV-të nga turqit, të cilët ia dhanë më pas spahiut të kazasë, i cili ndërtoi një saraj dykatësh dhe një harem.

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Historik Kombëtar

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar Korçë

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar Korçë është çelur në vitin 1980. Eksponatet dhe fondet e pasura të tij përbëhen nga objekte historike, kulturore e artistike të periudhës mesjetare, që lidhen kryesisht me trashëgiminë e krishterë bizantine dhe pasbizantine.

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Etnografik në Berat

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu arkeologjik i Korçës

U krijua në vitin 1985 dhe mori formë të gjerë pas vitit 1990. Për vlerat arkitektonike është shpallur monument kulture. Ky muze është ngritur në një godinë karakteristike të shek XIX. Në të janë ekspozuar pasuritë arkeologjike të trevave juglindore të Shqipërisë, ku vendin kryesor e zë pellgu i Korçës.
Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Oriental “Bratko”

Muzeu i Artit Oriental “Bratko” u çel në qershor të vitit 2003 duke përmbushur ëndrrën e Dhimitër Borjes (1903-1990), artist, fotograf dhe koleksionist artit aziatik dhe antikuareve. Borja ka lindur në Korçë, ndonëse ai udhëtoi shumë nëpër botë dhe u vendos në Amerikë gjatë pjesës më të madhe të jetës së tij.
Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Etnografik i Dibrës

Ai ndodhet në Bulevardin “Elez Isufi” në Peshkopi. Objektet e këtij Muzeu nodhen në një ndërtesë tradicionale me arkitekturë tipike.  Atje ndodhen rreth 2.000 objekte të shfaqura për vizitorët. Sendet përfshijnë një larmi kostumesh popullore, qilima e tapete, armë të ndryshme që nga periudha ilire, monedha etj.

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeu Historik dhe Fototeka Marubi

Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit XIX. Ateljeja e parë u ngrit më 1858, nga Pjetër Marubi, në Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë.

Pjetër Marubi(1834-1903) ishte mjeshtër i vërtetë i artit fotografik.Ndryshe nga shumë atelje të tjera fotografike që u ngritën më vonë në Shqipëri, ateljeja e Marubit, qysh në hapat e para të saj,u bë një laborator krijues i fotografisë artistike.

Albanian
edisabecolli's picture

Muzeumi Historik i Matit

Muzeu u ndërtua ne vitin 1983. Së fundmi ka bërë pjesë të tij 38 objekte me vlerë rreth 3.5 milion lekë të vjetra. Të gjitha objektet që tashmë janë zyrtarisht pjesë e këtij muzeu prej kohësh janë ekspozuar në ambjentet e tij,. Në koleksionin e pasurisë së muzeut janë bërë veshjet e disa zonave si ajo e Prellit, Gurrës, G.Bardhë, Lisit etj, si dhe objektet e dhomës së burrave. Muzeu Historik Mat është klasifikuar si muze lokal.

 

Albanian
Subscribe to RSS - Museums

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike