unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Religious Monuments

edisabecolli's picture

Kalaja e Lalmit

Kalaja e Bixhit ndodhet ne Fshatin Lalm rreth 2 km në perëndim të ish Kombinatit të Tekstile ‘‘Stalin’’. Pjesa më e përshtatëshme nga mund të ngjitesh në kala është në krahun lindor. Kodra ndodhet në një pozicion nga ku mund të kontrollohen dy drejtime rrugësh, një që vinë nga Petrela nëpërmjet luginës së Erzenit dhe një rrugë që vinë nga fusha e Tiranës.

Albanian
edisabecolli's picture

Mozaiku dhe Bazilika e Arapajt

Bazilika e Arapajt është një bazilike paleokristiane e shek. VI, një nga më të mëdhat e vendit, e zbuluar në një kodër të fshatit Arapaj. Gërmimet e bëra në vitin 1983 dëshmojnë se ka qënë një ndërtim monumental me përmasa 60x28 m. Ka shumë mundësi që bazilika të jetë kisha e Shën Mehillit, e përmendur nga Ana Komnena në luftën bizantine kundër normanëve nëshek XI. Në betejen e zhvilluar më 1081, rreth Durrësit, mbrojtësit u strehuan brenda në bazilikën e fortifikuar, së cilës iu vu zjarri nga normanët.

Albanian
edisabecolli's picture

Kryegjyshata Botërore Bektashiane

Bektashizmi është një degë e fesë islame e cila merret me përsosmërinë shpirtërore të njeriut. Është njëra ndër rrugët e formuara shumë kohë pas përfundimit të shpalljes në tërësi e fesë Islame dhe që predikon se e udhëheq pasuesin e kësaj rruge ("besimtarin mysliman") dhe e shpie në objektivin e dëshiruar, në afrimin me Zotin.

Albanian
edisabecolli's picture

Xhamia e Ethem Beut

Ndodhet në qëndër të Tiranës. Ajo ka nisur të ndërtohet në vitin 1798 dhe përfundoi së ndërtuari në vitin 1821. Ajo është një prej rasteve të traditës shqiptare në arkitekturen e xhamive. Bien në sy gdhëndiet e pikturuara.

Albanian
edisabecolli's picture

Manastiri i Shën Prodhromit

Albanian
edisabecolli's picture

Kisha e Shën Ristozit

Kisha e Shën Ristozit ndodhet në krye të fshatit Mborje në 

Albanian
edisabecolli's picture

Kishat e Voskopojës

Voskopoja është një komunë që ndodhet rreth 21 

Albanian
edisabecolli's picture

Kisha e Shën Mërisë

Kisha e Labovës së Kryqit është njëri nga monumentet më interesante në 

Albanian
edisabecolli's picture

Xhamia e Plumbit

Xhamia e Plumbit (Izgurliut) u ndërtua në vitet 30 të shekullit XVI, koha e sundimit të sulltanit Sulejman Konunorit (1520-1566), periudhë kur qyteti i 

Albanian
edisabecolli's picture

Xhamia e Kuqe

Xhamia e Kuqe është një nga xhamitë më të vjetra që ruhet në qytetin

Albanian

Pages

Subscribe to RSS - Religious Monuments

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike