unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Places

Himara është qendra kryesore e “bregdetit Jonian të sipërm”. Është një pikë turistike që gjallërohet në stinën e verës nga familjarët dhe të rinjtë. Plazhet që përbëjnë Himarën janë: Spilea, Potami, Llamani dhe...
Parku Kombëtar “Zall Gjocaj” është një tjetër park i mrekullueshëm, 40 km në verilindje të qytetit të Burrelit. Ai është mjaft i bukur dhe i pasur me burime dhe disa përrenj.
Kjo zonë ndodhet në rrethin e Tropojës dhe përfshin zonën e skajit më verilindor të Shqipërisë, në pikën më të lartë të kufirit midis Shqipërisë, Kosovës dhe Malit të Zi. Lugina e lumit të Gashit, i cili derdhet në...
Gjendet në një distancë prej 6 km nga Ura e Mesit mbi lumit Kir. Fshati i sotëm  gjendet poshtë vendgërmimit të Drivatiumit të lashtë. Ai u ngrit në periudhën romakë si një vendbanim në rrugën Shkodër – Kosovë dhe...
Gjatë bregut shqiptar të Adriatikut, Kompleksi Ligatinor i Patokut përfaqëson një nga bukuritë  natyrore më interesante të këtij bregu. I ndodhur ndërmjet Lumit Mat në Veri dhe Lumit Ishëm në Jug, ky kompleks...
Në këtë shtëpi ka jetuar At Gjergj Fishta, një prej emrave më të vyer të letërsisë shqipe.  I lindur në tetor të vitit 1871, në atë oborr, e këto ambiente, të afërmit e thirrisnin në emër Zef, pasi në fëmijërinë e...
Muzeu u ndërtua ne vitin 1983. Së fundmi ka bërë pjesë të tij 38 objekte me vlerë rreth 3.5 milion lekë të vjetra. Të gjitha objektet që tashmë janë zyrtarisht pjesë e këtij muzeu prej kohësh janë ekspozuar në...
Kisha e Rubikut ndodhet mbi një kodër shkëmbore në qytetin industrial të Rubikut, kisha përfaqëson një objekt të rëndësishëm kulti të shek XII- XIII. Ka përfunduar së ndërtuari në vitin 1272. Vlere unikale e saj...
Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit XIX. Ateljeja e parë u ngrit më 1858, nga Pjetër Marubi, në Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë. Pjetër Marubi(1834-...

Pages

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike

Kontakt

Address: Str. "Sermedin Said Toptani", Tiranë, Albania

Tel: +355 (04) 2 273 778 

Green number: 0800 13 13

Email: info@akt.gov.al

Web: www.albania.al

Web: www.akt.gov.al