Rreth Beratit

Qyteti 2,413 vjeçarë, krenaria e arkitekturës shqiptare e cila është nën mbrojtjen e UNESCO-s, ndodhet 120 km nga Tirana. Ky qytet formon një kombinim të mrekullueshëm të kulturave lindore dhe perëndimore, kostumeve, traditave dhe përshtypjeve. Berati është një thesar trove-I  historisë e kulturës shqiptare, si dhe një dëshmi  për traditën e harmonisë fetare të vendit. Jeta e qytetit filloi në shek. VI - V para  erës sonë, si një vendbanim ilir.  Më vonë, në shekullin e III para Krishtit, ajo u kthye në një qytet-kështjellë i njohur si Antipatrea. Kalaja është ndërtuar, veçanërisht...

Lajme

Asnje rezultat

Eventet

Asnje rezultat

Video

Koha

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike