Rreth Durrësit

Durrësi është qyteti i dytë i Shqipërisë për nga madhësia dhe njëkohësisht porti më i madh dhe më i rëndësishem i vëndit. Durrësi është një prej qyteteve me të vjetra të Shqipërisë me një histori të gjatë . Durrësi është themeluar në vitin 627 B.C prej kolonisteve të ardhur nga Korkyra dhe Korinthi mbi trojet e fisit ilir të Taulanteve. Fillimisht ai është njohur me emrin Epidamnus dhe më pas Dyhrrahium ( sipas mitologjisë i nipi i Epidamnit). Më pas Durrësi shndërrohet në seli të mbretërve ilire taulante , Glauk dhe më pas i të bijve të tij Monunit dhe Mytilit. Është për tu...

Lajme

Asnje rezultat

Eventet

Asnje rezultat

Video

Koha

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike