unesco-cities.jpg
sliderpng.png
Qytete të UNESCO-s
stunning-beauty.jpg
sliderpng.png
Bukuri Mahnitëse
old-churches.jpg
sliderpng.png
Kisha të Vjetra
paradise-beaches_1.jpg
sliderpng.png
Plazhe Përrallore
peaceful-nature.jpg
sliderpng.png
Natyrë Paqësore
challenging-experience.jpg
sliderpng.png
Përvoja Sfiduese

You are here

Shpellat në Shqipëri

Shqipëria është e pasur me një larmi të madhe të shpellave. Vetëm në rajonin e Shkodrës ka më shumë se tridhjetë shpella të mëdha. Shumë turistë kanë eksploruar një nga shpellat më të mëdha të Shqipërisë e quajtur Shpella e Pëllumbasit. E vendosur në juglindje të Tiranës, ajo shkon 10-35 metra gjerësi, 15-40 metra e lartë dhe është rreth 300 metra e gjatë . Në Tirana ka të tjera shpella të tilla si Vali (Biza), Shpella e Mirë në Brair etj. Një tjetër alternativë tërheqëse për eksploruesit është shpella më e madhe e Shqipërisë e shpella e Pirrogoshi e vendosur në fshatin Radesh në Skrapar. Shpella të tjera intriguese ekzistojnë në vendet e mëposhtme: Juban, Zhyla, Murriqan, Pusi, Arapi në Shkodër dhe rajoni i  Alpeve. Shpella e Lekë Peta në Kurvelesh (në jug të Shqipërisë), Shpella Neziri në rajonin e Matit, Kreshmoi në Konispol, Doshi në Mirditë etj

Ka edhe shpella bregdetare, më i madhi i këtij lloji është Shpella Haxhi Alia në Gadishullin e Karaburunit.

Harta Shqiperise

Planifikoni Pushimet

Kerko Akomodim

Publikime

Njoftime Elektronike